En dag på lägret

En dag på lägret är upplevelserik och börjar redan kl. 7.30 med väckning.

Klockan 8 ringlar sig kön lång för frukost då alla i början av lägret är spända av förväntning. Kön brukar bli kortare på mornarna ju längre lägret går, då man är mer välbekant med rutinerna på ön.

Klockan 9 är det flagghissning och samling på flaggstångsberget. Där hälsar lägerchefen godmorgon och berättar om dagens väder och annat som kan vara bra att veta inför varje dag.

Pass 1

Efter samlingen startar dagens första aktivitet, Pass 1. Under dagen finns det 4 olika pass och på de tre första så handlar om att teoretiskt lära sig om segling, sjösäkerhet, navigering m.m. eller att praktisera segling och det andra som man har lärt sig på teoripassen.

Lunch

När klockan slår 12 ringer matklockan som berättar att det är lunch. Alla måltider äter vi på matberget, om det regnar kan man sitta under tak.

Pass 2

Kl. 13 börjar dagens andra aktivitet, Pass 2. Teori eller segling som beskrivet ovan.

Fika/Mellanmål

Klockan 15.00 är det fika/mellanmål och en halvtimma senare fortsätter dagen med Pass 3.

Pass 3

Det tredje passet är det segling eller teori som gäller återigen.

Middag

Middagspausen är lite längre än vid de andra måltiderna. Då som på alla andra pauser finns tillfälle att umgås med andra deltagare på lägret och två funktionärer har ansvaret för att hålla i olika aktiviteter på ängen. Det kan vara aktiviteter som att bada, fotboll, brännboll, badminton, kubb, lekar m.m.  Eller så passar man på att bara vara och smälta dagens olika intryck. 

Pass 4

Kl. 19.30 startar dagens sista aktivitet. Då samlas alla lägrets deltagare på flaggstångsberget igen för att denna gång ledas av två eller fler funktionärer i olika aktiviteter med scoutanknytning. Det kan vara lägerbål, skattjakt, sjömaning, hantverk, ANT m.m. Deltagarna delas in i blandade grupper från de olika kurserna.

Kvällsfika

Kl.21 är det kvällsfika, smörgås, varm choklad och the. Efter kvällsfikat börjar mörkret lägga sig och tänderna borstas.

Läggdags

Kl. 22 ska alla vara i tälten för att somna och drömma om morgondagens äventyr. Deltagarna som går Nybörjarkursen och fortsättningskurs 1 sover i tält. Deltagarna som går Fortsättningskurs 2 sover i sina båtar.