Uthyrning

Planerar er scoutkår, skolklass, förening eller ungdomsorganisation en lägervistelse eller ett arrangemang med möjligheter till sjöaktiviteter, naturupplevelser och ett utmärkt tillfälle att bättre lära känna varandra samt förbättra samarbetsförmågan och gruppkänslan? Låt oss då presentera vår fantastiska och unika lägeranläggning på ön Ägnö mitt i Stockholms skärgård, mindre än en timmes resa från Stockholm city!

Lägeranläggningens utmärkta läge på ön Ägnö i Stockholms södra skärgård, enbart 4 distansminuter (7,5 km) från Saltsjöbaden erbjuder alla tänkbara möjligheter till roliga och spännande sjöaktiviteter, året runt. Stugan ligger precis vid stranden av en fin och skyddad vik, ”Tvättfatet” på öns västra sida, ett stenkast från Ingaröfjärden med dess goda möjligheter till segel- och sjöaktiviteter.

Perfekt för spännande sjöaktiviteter
På ön finns segeljollar av typerna Monark 44 och Askeladden tillgängliga, med plats för ca 4 personers besättning i varje, vilket ger utmärkta möjligheter för såväl sjöscoutkårer som vanliga landscoutkårer, skolklasser m.fl. att få uppleva seglingens tjusning.

Lägerön
Lägerområdet och Ägnö i övrigt erbjuder en mycket fin och orörd natur. Här finns allt från vackra öppna blomsterängar, löv- och barrskogar, träskmarker, branta klippor, grottor och inte minst skärgårdens näst högsta berg –  med skärgårdens mest hänförande utsikt!

Lägeranläggningen

På grund av brand så har vi för tillfället inte någon stuga. 

Inom lägeranläggningen finns för boende, två vindskydd med eldstad i mitten samt ett flertal stora och vackra gräsängar vilka är idealiska för tältning. Fem utedass samt en pump för dricksvatten finns lätt tillgängliga inom lägerområdet.

Huvudman för lägeranläggning är Ägnö Sjöscoutkår, Nykterhetsrörelsens Scoutförbund (NSF) varför samtliga besökare måste vara drog- och alkoholfria under vistelsen på området.

För lägeraktiviteter finns ett obegränsat antal sjöutflyktsmål, flera bryggor och en badbrygga, den lilla söta holmen ”Kranholmen” i inloppet till viken ”Tvättfatet”, branta berg med möjlighet till bergsklättring på olika svårighetsgrader samt en lägerbålsplats med stockbänkar.

Transporter
Då Ägnö helt saknar fast landförbindelse tar man sig lättast till och från ön med båt från Saltsjöbaden, som trafikeras av Saltsjöbanan från Slussen. Eftersom ön inte har några reguljära båtförbindelser tar man sig lättast dit med egen båt eller med taxibåt. Vi har i viss mån möjlighet att hjälpa till med transporter mot en transportkostnad.

Till er tjänst!
Sommartid används anläggningen för seglarläger av Ägnö Seglarläger vilket innebär att vi förutom vår stora flotta av båtar och övrig läger- och sjöutrustning även har tillgång till kvalificerade seglings- och navigationsinstruktörer. Detta ger oss goda möjligheter att ge er tips på lämpliga  aktiviteter och i mån av tid även förstärka er ledargrupp med instruktörer.

Några dagars segling hos oss kan vara det perfekta sättet att bättre lära känna varandra och förbättra samarbetsförmågan och gruppkänslan i scoutavdelningen, skolklassen, ungdomsföreningen eller idrottslaget!

För ytterligare information om priser, bokningstider, villkor med mera, skicka din förfrågan till, info(a)agno.se.