Dag 1 – Nybörjarkursen


Hej hej!

Idag var lägrets första dag och alla våra deltagare kom till ön. Nybörjarna åkte från bryggan i Saltsjöbaden och kom en stund senare fram till ön där de välkomnades av sina instruktörer.

Vi lekte namnlekar och lärde känna varandra lite, vilket gick fantastiskt bra med en glad och positiv grupp barn. Sedan gick vi en rundtur på lägerområdet där de fick se saker som pumpen, köket, tältbyn och flaggstångsberget. Vi gick igenom rutiner och regler och tillslut installerade de sig i tälten. De fick välja hur de skulle sova och göra i ordning sovplatserna. Även detta gick väldigt smidigt.

Efter fikat fick de på sig flytvästar och tog sig ner till bryggan där deras båtar väntade. Tillsammans med sina instruktörer gick de igenom båtens delar och provade på några knopar. Nu kan de tex. för och akter, styrbord och babord, stag och vant, toft och durk och en massa mer. De fick även prova på att hissa och beslå segel.

Till middag serverades hamburgare och det uppskattades precis lika mycket som vanligt! Efter middagen blev det lek på ängen och senare på pass 4 gick vi en rundtur på Ägnö. De fick se Globen, Nacka masterna och Tyresö från Ägnös topp. Detta följdes av kvällsfika bestående av mackor och oboy som även detta uppskattades mycket.

Sedan gjordes det i ordning för läggning och när de väl var i tälten somnade de med en gång.

Det är otroligt roliga men långa och påfrestande dagar här på Ägnö och därför somnar man oftast så fort man sluter ögonen. Så vår första dag på seglarlägret är slut och oj vad nöjda vi är.

Post navigation

  2 comments for “Dag 1 – Nybörjarkursen

Comments are closed.