Dag 2; En tillbakablick som nybörjare

Dag 2 på lägret och våran första heldag drar igång! Precis som tidigare år samlas vi vid flaggstångsberget klockan nio för att lyssna på väder, information och en check hur alla mår. Trots det lille morgonregnet hittade solen tillslut fram även till oss här ute på Ägnö.

Här drar vi inte ut på det roliga och mycket nytt ska läras in under dom kommande 10 dagarna. Nya båtar, nya tält och nya kunskaper kommer fylla varje vaken timme! Första passet övade vi tilläggningar vid både brygga, strand och berg. Ganska likt det vi gjorde i nybörjarkursen förra året men en liten uppfriskning behövs alltid. Dagens andra pass var det dags att för en sista gång få vara nybörjare. Hela vägen från de grundläggande begreppen till de olika seglingssätten till dem grundläggande knoparna gick vi. Efter fikat tog vi oss ut på fjärden för att känna in årets båtar. I F1 seglas det 2-kronor och flipper! Dessa går både fortare och är något vingligare än NYBs stadiga monarker så ett pass för inkänning av båtarna var välbehövligt!

På pass 4 var det dags för ett kärt återseende med Ägnös egna lägerbål! Under 1,5 timme fylldes skogen med sång, gitarr, skratt och applåder som hördes långa vägar.

Första riktiga dagen är förbi och det är ett gäng trötta, men minst lika laddade inför nästa dag,  deltagare som nattas den kvällen. Och tre minst lika trötta och laddade instruktörer!

Dagens skånska ord: Ålahoe (=konstigt)