Dag 2; Första seglingen!!

07:30 ringlade kön till frukosten redan lång! Dagen startades upp med lägrets första flaggastångsmöte! Här på berget samlas vi varje morgon klockan 9 för att få information, lägercheck och väderleksrapport ☀️ trots morgonensregn hittade tillslut solen till vår fina ö! 

Dagens första riktiga teoripass ägde rum och gruppen, som delades i två, fick lära sig tilläggning med både boj och ankare!                                             En tilläggsuppvisning av några funktionärer och sen var det dags för deltagarna att testa!  

    
    
 Nytt för i år är att deltagarna redan andra dagen på lägret åker ut på fjärden och tillsammans med instruktörer i varje båt testar på det dom kommer hit för! På dagens schema stod slag, gipp och seglingssätten ute på fjärden! Något som varenda en av våra duktiga barn såg ut att tycka vara riktig kul!  

Vi hade otroligt duktiga barn och stolta instruktörer som seglade på som aldrig förr! 

    
 Dagens pass 4 gav en av Ägnös traditionella lägerbål! Under det 1,5 timmes långa passet samlas deltagare och funktionärer från alla kurser kring en eld och fyller skogen med gitarrspel, sång och skratt! 

En otroligt lärorik, spännande och händelserik dag har kommit till sitt slut och dom flesta har fått uppleva sin första heldag på Ägnö. En som vi hoppas ska bli många, många fler!! 

 

Dagens kommentar:                           ”Jag är otroligt stolt över den här nybörjargruppen! Barnen är jätteduktiga och det har bara gått en dag av lägret!!!” – Madde, kursansvarig

  2 comments for “Dag 2; Första seglingen!!

Comments are closed.