Dag 3 och 4

Hej alla glada föräldrar!

Igår var det dag 3 och dagen började med att få se när instruktörerna kantrade en av båtarna. Gruppen delades sen på två, den ena började med att öva på att få övningskantra inne i viken så man vet att ifall det skulle ske ute på fjärden att det inte är något farligt samt veta hur man gör. Det blir så jobbigt om båten seglar iväg utan besättning…

Den andra gruppen fick börja med att lyssna på teoripass om Areodynamik (varför båten seglar framåt), trimning och väjningsregler.

Vi ledare möttes av mycket glada barn som tyckte det var SUPERKUL att få välta och inte alls läskigt.

På pass 3 fick de även segla, men nu med båten på rätt köl! Bra vindar och nöjda barn avnjöt sedan middag innan sista passet 🙂

Pass 4 bjöd på organisationstävling, alla deltagare är indelade i olika ”lag” som i sin tur fick papper med olika uppgifter som ger olika mängd poäng, och har olika svårighetsgrad. Det kan vara allt från fylla en hink med kottar till att fiska upp en fisk. Mycket roligt!
Idag var det dag 4 och vi har seglat en massa! Dagen började med att få segla hela pass 1, med fokus på Dreja Bi och MÖB (man över bord). Alla deltagare lyckades fantastiskt bra med båda två, superroligt tycker vi ledare!

Under pass 2 var det teori, Navigation och utvecklad segling. För att kunna ha koll på farligheterna och lära sig använda sjökort samt hur man optimerar rörelser, positioner och segel för att segla bättre och snabbare, på pass 3 fick deltagarna testa detta i praktiken för då skulle det seglas!

Efter god carbonara till middag har alla deltagare vart på övningar med sjukvårdstema på pass 4, allt från hur man kastar hansarlina till att hur man larmar SOS har lärts ut!

Imorgon är det besöksdag för er föräldrar och anhöriga, vi ledare ser fram emot att träffa er och vi vet att era barn är minst lika exalterade!

Vill även påminna om både vår Facebooksida och youtubekanal där bilen och filmer från lägret publiceras dagligen 🙂

Välkomna till vår älskade ö!

Kram från ledarna på F1

Post navigation