Dag 4 – Nybörjarkursen

Hejsan!

Dag 4 är slut och idag har vi för första gången seglat med mål! Dagen påbörjades med segling direkt efter frukost. De seglade innanför 4 bojar på fjärden och lekte en lek som gick ut på att öva väjningsregler. De hade ett litet område där de fick en organge boj utkastad av oss och de som tog upp den först fick poäng. Det var en bra lek eftersom de var tvugna att väja för varandra hela tiden och barnen uppskattade den väldigt mycket.

Efter lunch hade de teori om navigation och fick lära sig t.ex olika symboler på sjökortet, kardinalmärken och hur en kompass fungerar. De fick sedan bre egna mackor, lägga de i påsar och ta med ut på fjärden. Fikat åt de alltså medan de drejade bi ute på vattnet.

Efter den korta fikastunden satte de igång och seglade runt en annan ö i närheten och var tvugna att öva på att hålla ihop gruppen. Det var svårt för de men de lyckades tillslut segla som en samlad trupp. De hade även sjökort med sig om fick hålla koll på navigationen under seglingen. Barnen blir tydligt bättre varje dag och vi ser de som en väldigt lugn och stabil grupp. Vi är återigen oerhört nöjda med dagen! 🙂