Dag 9; En stilla dag

Det krävs att sägas många gånger, på Ägnö prioriteras säkerheten högt och därför var dagens första teoripass fokuserat på sjösäkerhet. Hur påkallar man hjälp på sjön och hur hanterar man den? Lite flytväst genomgång fick vi också in innan lunch.

En dag där solen stekte och vinden mojnade mer och mer ju senare på eftermiddagen det blev. Deltagarna övade lite på triangelbanan inför kappseglingen och fikade på fjärden. Inte så mycket action mot slutet då vinden började avta men supermysigt ändå. Efter fikat fick vi dock avbryta vår tipsrunda som påbörjats till havs och med paddel ta oss tillbaka till handfatet på det helt spegelblanka vattnet.

Pass 4 bjöd på en av det mest uppskattade lekarna här på Ägnö. Årets ”Fångarna på Ägnö”. Tillsammans i sina patruller ska barnen lösa olika problem, gåtor och uppgifter för att samla poäng. Lika kul i år som tidigare!!

Fika och rakt i säng blev det sedan. Imorgon har vi vår sista heldag tillsammans här på Ägnö vilket känns väldigt konstigt. Tiden har verkligen flugit förbi och snart är det dags att vinka av vår ö igen.