Dag 9; Tråkig teori, pirater & försvunna instruktörer

Lägrets andra riktiga regn och åskväder drog in över oss denna morgon.

Idag hade vi en välförtjänt sovmorgon då båtförare, knopar och F2 deltagare spenderat natten ute på sjön och praktiserat nattnavigering! Efter frukost var det dock slut på lugnet och ett riktigt hästpass om båtdelar drogs igång vid en av teoriplatserna.

Helt plötsligt, från ingenstans, rusade två gormande pirater fram från buskarna! Lika snabbt som dom kommit försvann dom tillbaka ut i regnet. Efter sig lämnade dom en bunt av hjälpbrev från nybörjarnas kära instruktörer!! En kidnappning under morgonsamlingen hade skett och nu var varje besättning tvungen att hitta varsin instruktör. Tillsammans klurade barnen ut gåtor, korsord, uppdrag och sudokun för att tillslut få fram vilken ö varje instruktör var placerad på. Med full fart i seglen for var och en av besättningarna iväg mot sina mål.

  
Hooks och Scars besättningar klev i land på Rumpholmen där deras uppdrag var att bygga båtar, lösa gåtor och knyta upp svåra knopar för att rädda sina två instruktörer. Men äventyret tog inte slut här. Den ena var blind och den andra stum och med deras hjälp var de tvungna att hitta den tredje instruktören som under all tumult förlorat minnet. Det enda som kunde rädda dessa tre var det magiska vattnet från pumpen på Ägnö!

  
  
  
  
 Med fruktsallad i magen och en skinande sol på himlen gav de båda besättningarna sig tillbaka till hemhamnen och det sista momentet i räddningsuppdraget.

Men än var det inte slut på det roliga. Pass 4 bjöd på den årliga lägerkampen under ”Fångarna på Ägnö”. Tillsammans i sina patruller gäller det att med skarpa ögon och skärpta sinnen lösa problem och uppgifter för att samla poäng. Lika lyckat detta år som det tidigare och ett mycket uppskattat pass från alla håll.

  
  
  
  
Trötta men minst lika glada och taggade barn fick vi natta idag. Och med bara en nattning kvar kryper deltagare, knopar, instruktörer, båtförare, kök, lots och ledning ner i sina tält med ett leende på läpparna.

Dagens fråga: ”Hur är det att stå i köket en hel dag?”

Det är stressigt men väldigt roligt och lärorikt! Det är ett jättehärligt gäng barn som alltid har något på gång. Tråigt har man aldrig i köket! – Rasmus, kök

”Otroligt lugn och fin dag på sjön! Kul att se hur barnen har utvecklats och att dom har roligt på sjön!” -Douglas, Försteman Expressen