Nybörjarkursen, Dag 5

Tjobreee, idag hade vi våran besöksdag. Kul men känslofyllt. Min familj kunde tyvärr inte komma men det var kul ändå.

Idag har vi haft teoripass om navigation, efter det gjorde vi oss i ordning för en lite längre segling, vi seglade runt Rumpholmen. Det gick bra. Men nu börjar pass 4, vi ska ha skattjakt så nu måste jag dra!

/Mattias

DSCN0037


Okej! Så idag har det varit en ganska hektisk dag. Första passet lärde vi oss om navigation och att läsa sjökort och det gick bra, det var ganska enkelt. Som orientering men med andra tecken. Under det passet besökte några föräldrar för att hälsa på och se lite vad som händer på lägret och hur det är här. Själv så besökte inte mina föräldrar mig för jag är skåning och det är en bit hit till Stockholm från Skåne (för att vara exakt 7-8 timmar med bil!). Men föräldrarna som besökte stannade kvar till pass 2 där vi skulle segla. Så de tittade på hur det såg ut när vi seglade och hur mycket vi har lärt oss.

Vi seglade också under pass 3 och där skulle vi segla runt en ö som heter Rumpholmen. Det var väldigt kul och enkelt 🙂 Nu är det pass 4 och jag måste verkligen gå nu 🙂

/Evelina

DSCN0033