Nybörjarkursen, Dag 9

Idag på morgonen sjöng vi för Finn, som fyllde år och han blev väldigt glad. Han fick också några presenter, sen borstade vi tänderna. Under teorin lärde vi oss om spottloggen, det är ett sätt att räkna ut hur snabbt man åker, man räknar i knop. Under teorin fick vi även veta hur en triangelbana gick till, för att vi skulle veta det när vi seglade senare.

Sen fick vi bada alla badade och hoppade från Bongon. Vi tvättade även av oss för att det inte finns några duschar här.

Efter lunchen så fick vi segla ut och öva på triangelbanan vi lärde oss tidigare. Det var roligt men det blåste inte så mycket och vi var inte ute så länge så efter kanske 40 minuter var vi tvungna att åka in och äta fika.

Sen åkte vi ut igen, då var det mycket vind och man fick fart då satt vi och tog in vatten ibland det var skit kul. Vi i min besättning + knopen Hannah satt och sjöng och åkte helt fel ibland men det var bara kul. Sen på kvällen fick vi hamburgare då satt vi och åt minst 1 timme.

På pass 4 så lekte/gjorde vi ’fångarna på Ägnö’. Man ska göra olika uppgifter och få poäng. Det var skit kul. Nu ska jag borsta tänderna, så godnatt!

/Moa

DSCN0058

DSCN0120